Diputació de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Presentació del portal Tributs de Catalunya

Notícies Qüestions Frequentes Planhs e Suggeriments Es nòsti Burèus

Presentació del portal Tributs de Catalunya

La Diputació de Lleida posa a disposició d’aquest projecte l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs, amb prop de 25 anys d’experiència, un centenar de professionals i 10 oficines desplegades per les comarques de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dijous a la presentació de Tributs de Catalunya, el nou model de gestió tributària de Catalunya,  basat en una xarxa d’oficines d’atenció al contribuent desplegada a tot el territori de Catalunya, amb l’objectiu d’oferir un servei de finestreta única.

 

Els principals objectius de Tributs de Catalunya és posar a disposició dels ciutadans una xarxa de 53 oficines tributàries distribuïdes per tot el territori per realitzar gestions tributàries, apropar i ampliar els serveis s'atenció i assistència als contribuents, així com potenciar la lluita contra la morositat i contra el frau fiscal.

 

La presentació ha tingut lloc a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat en un acte presidit pel President Artur Mas. A l’acte també han assistit la cap de l'Àrea d'Organització i Gestió de Presidència, Marlen Minguell, i el director de l’Organisme Autònom de Recaptació i Gestió de Tributs (OAGRTL), Xavier Monné.

 

Durant la seva intervenció, Reñé ha destacat que "a partir d’un servei homogeni i d’unes estructures compartides i actualitzades, basades en la transparència, l’eficiència i l’eficàcia en la gestió dels recursos propis,  avancem també en l’objectiu legítim de construir un entorn de creixement més favorable per tothom”.

 

“La gestió fiscal integral i la lluita contra el frau són prioritàries per garantir el benestar dels ciutadans, per no creuar línies vermelles en l’àmbit dels guanys socials i per encarrilar el nostre país cap a un futur millor”, ha reblat.

 

El president de la Diputació de Lleida ha qualificat Tributs de Catalunya com “un projecte que reforça el compromís de les diputacions catalanes amb el país, rememora l’esperit d’entesa que fa cent anys va desplegar l’obra de la Mancomunitat, i visualitza, al mateix temps, la importància que els ens supramunicipals tenen en l’ordenació administrativa, econòmica i social de Catalunya”.

 

La Diputació de Lleida posa a disposició d’aquest gran projecte l’experiència de l’Organisme Autònom de Recaptació i Gestió de Tributs, que compta amb un capital humà format per un centenar de professionals i una estructura en xarxa amb 10 oficines desplegades a les comarques de Lleida i l’oficina no presencial, en línia. Reñé ha recordat que 227 municipis han delegat voluntàriament la gestió dels impostos municipals.

 

Reñé ha finalitzat la seva intervenció destacant que Catalunya “és una nació, una ‘gran nació -que deia Pau Casals-, amb més de mil anys d’història’ i, fins al 1714, el Principat de Catalunya va disposar d'unes institucions polítiques, jurídiques i fiscals pròpies i diferenciades dels territoris amb qui compartíem Corona”.

 

“A poc a poc, però amb pas ferm reprenem un fil de la nostra història que no s’hauria hagut de trencar mai”, ha indicat Reñé.

 

Tributs de Catalunya és el resultat del Conveni marc signat el 19 de setembre de 2012 entre l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) i les 4 diputacions  catalanes, i mitjançant el qual es gestionaran els tributs locals que fins ara gestionen les diputacions locals, així com els tributs propis i cedits per l’Estat, que gestiona la Generalitat mitjançant l’ATC.

 

Tributs.cat és el nou portal de serveis als ciutadans que ofereix informació completa dels principals tributs que es gestionen a Catalunya. Permetrà obtenir informació pràctica dels tributs que es vulguin consultar i descarregar els programes d'ajuda a la confecció de les declaracions corresponents. A més, incorpora un enllaç amb les oficines virtuals de l'Agència Tributària de Catalunya i dels organismes tributaris de les quatre diputacions, des de les quals es poden fer tràmits telemàtics.

 

A més dels quatre presidents de les diputacions catalanes, a l’acte han participat la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals Joana Ortega; el portaveu i conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. Així com el director de l’Agència Tributària de Catalunya , Lluís Franco; el president delegat d’Hisenda, Recursos interns i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, Carles Rossinyol.

 

Barcelona, 20 de febrer de 2014

Accions del document

OAGRTL: Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la Diputació de Lleida
Rambla Ferran 18, 25007 Lleida Tel. 973 230 401