Diputació de Lleida
Esteu aquí: Butlletins Butlletí 12: Aprovació reglament de l'administració electrònica

Butlletí 12: Aprovació reglament de l'administració electrònica

Aprovació reglament de l'administració electrònica

oagrtl.jpg

APROVACIÓ DEFINITIVA DEL REGLAMENT DE L'ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA

Al BOP de 27 de març de 2012 s’ha publicat definitivament el reglament que regula l’administració electrònica i que ens afecta molt directament. En aquest marc legal estaran compreses totes les actuacions que farem via web, les quals s’aniran introduint paulatinament.

Aquest reglament està pensat com una norma genèrica, la qual serà desenvolupada en els diferents temes que tracta a través de decrets de presidència i d’instruccions. En aquest sentit properament es procedirà a l’aprovació per decret del registre electrònic, ja implementat, així com el de la seu electrònica de l’OAGRTL que s’està finalitzant. Igualment aprovarem per decret tots aquells procediments que actualment ja tenim implementats a la nostra web, així com els formularis establerts. A mesura que es vagin decretant aquests fets, s’incorporaran al marc normatiu que regularà la nostra administració electrònica.

Us fem un breu resum del contingut del reglament, el qual el podeu veure al següent enllaç:

 http://www.diputaciolleida.cat/media/upload/pdf/20120327_editora_108_2357_1.pdf

1 - MANAMENT LEGAL. L'ordenança per a l'impuls i la implementació de l'administració electrònica, tracta de la norma de desenvolupament del mandat legal contingut en les lleis 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, i 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

2- SISTEMA NORMATIU: REGLAMENT AMB DESENVOLUPAMENT PER DECRETS I INSTRUCCIONS. El text s’ha elaborat a mesura de les necessitats específiques de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms. En aquest sentit, el text serà complementat posteriorment amb diversos decrets de desenvolupament de les seves previsions, que concretaran encara més l’articulat de la norma.

3 - COBERTURA PER PODER ATENDRE ALS CIUTADANS I LES NECESSITATS DELS DIFERENTS AJUNTAMENTS. L’Ordenança permet donar compliment al principi de seguretat jurídica en les relacions amb els ciutadans, atenent a la concreció que es fa de normes catalanes i estatals en un únic cos normatiu el qual atorga un tractament comú de tots el ciutadans, garanteix els seus drets i dota de certesa les actuacions administratives.

En aquest sentit, s'ha buscat, entre d'altres objectius, donar satisfacció als següents drets de la ciutadania: 

•  a relacionar-se amb les Administracions Públiques utilitzant mitjans electrònics,
•  a actuar en el procediment,
•  a no aportar les dades i documents que estiguin en poder de les Administracions Públiques,
•  a la igualtat en l’accés electrònic als serveis de les Administracions Públiques,
•  a conèixer per mitjans electrònics l’estat de tramitació dels procediments en els quals siguin persones interessades, excepte en els supòsits en què la normativa d’aplicació estableixi restriccions a l’accés a la informació sobre aquells,
•  etc.

 4 - REDUCCIÓ DE COSTOS TANT PER L’ADMINISTRACIÓ COM PER L’ADMINISTRAT (per exemple la notificació electrònica). Així mateix, l’Ordenança suposarà una reducció de costos i una agilització dels serveis prestats, tenint en compte, entre d’altres, la possibilitat de publicació i notificació per mitjans electrònics.

 
5 - CONTINGUT PRINCIPAL : Els principals continguts abordats en l’Ordenança són els següents:
 
1. L’ús dels mitjans electrònics pels òrgans col·legiats (títol II), la qual cosa es configura amb caràcter potestatiu en relació a les seves actuacions, en especial les relatives al  funcionament intern per a la presa d’acords.
 
2. Sistemes d’identificació i signatura electrònica (títol III), amb la finalitat de garantir la identificació de la titularitat de qui pertoqui,  l’establiment de comunicacions segures,  l'autenticació dels documents electrònics que es produeixin, i l’acreditació de la voluntat, en relació a:
 
     • la seu electrònica,
     • els òrgans administratius,
     • els membres de la Diputació de Lleida i els seus ens dependents, i el personal al seu servei,
     • els ciutadans,
     • la presentació de sol•licituds, escrits i documents.
 
3. La representació, entesa com la possibilitat de què els ciutadans puguin actuar per mitjà d’altri en els procediments i tràmits administratius que es facin davant la Diputació de Lleida.
 
4. La seu electrònica (Títol IV) o l’adreça electrònica de la Diputació de Lleida, i, en el seu cas, dels seus ens dependents, a través de la qual els membres de la Diputació de Lleida i el seus ens dependents i tercers, poden accedir a la informació, als serveis, i als tràmits electrònics.
 
5. El procediment administratiu electrònic general (títol VI) i la seva tramitació:
 
     a - El registre electrònic d’entrada i sortida, entès com el servei que permet materialitzar els actes administratius concrets relatius a un procediment i també en general, presentar escrits dirigits a qualsevol persona, òrgan o unitat destinatària.
     b - Els documents, l’expedient, l’arxiu i les còpies electròniques.
 
6. La notificació per mitjans electrònics, que es practicarà d’aquesta manera quan la persona interessada hagi assenyalat aquest mitjà com a preferent o expressi el seu consentiment a la seva utilització.
 
7. El tauler d’anuncis, entès com a mitjà de publicació dels anuncis, acords, resolucions i comunicacions emesos per la Diputació de Lleida i els seus ens dependents en exercici de les seves competències, i de qualsevol altra informació d'interès general d'aquesta administració.
 
8. Normes específiques en l’àmbit tributari, i en matèria de contractació (títol VII).
 
9. Normes d’organització i incorporació de tràmits (títol VIII).
 

  Si no desitja rebre aquesta informació heu d'enviar un correu electrònic a mtarruella@diputaciolleida.cat


Aquesta comunicació té com destinatari la persona a la qual va dirigida. Si vostè no és el destinatari, sàpiga que no està autoritzat a llegir-la, copiar-la o divulgar-la, pel que li preguem que ho notifiqui al telèfon 973 23 04 01 o bé remeti el correu a l’adreça del remitent i després d’això l’esborri. En compliment de la Llei 15/1999 (LOPD), us informem que les vostres dades figuren en els fitxers de l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la Diputació de Lleida. Per a exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, podeu adreçar-vos per escrit, acreditant la vostra identitat a: Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la Diputació de Lleida, C/Rambla Ferran, 18, baixos.


Abans d'imprimir aquest correu, pensa si és realment necessari fer-ho: el Medi Ambient és cosa de tothom

 


OAGRTL: Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la Diputació de Lleida
Rambla Ferran 18, 25007 Lleida Tel. 973 230 401